Главная → Полезное для всех → Продукти бджільництва під час вагітності. Третій триместр вагітності.

Апифитопродукты

Сердечно-сосудистая система

Продукти бджільництва під час вагітності. Третій триместр вагітності.

Продукти бджільництва під час вагітності. Третій триместр вагітності.

Формування спинного і головного мозку малюка та інтен­сивний ріст малюка припадає на останні місяці вагітності. У цей період дитині особливо потрібні амінокислоти. А вони в повному обсязі містяться в маточному молочці і перзі («бджолиному хлібі»).

То що ж таке перга? Бджоли приносять до вулика пилок і складають його у комірки щільника. Інші бджоли втрамбовують його своїми голівками та заливають медом. Унаслідок фер­ментації утворюється законсервований дивовижний продукт

перга, або “бджолиний хліб”, яким бджоли вигодовують своїх личинок. За три дні маса тіла однієї личинки, яка споживає цей «хліб», зростає у 1500 разів! Такої біологічної активності не має жоден продукт у світі. Ніхто, крім бджіл, не може створити такого продукту, тому штучної перги не існує.

Це дуже поживна білково-жиро-вітамінна їжа. Біологічно активних сполук у перзі більше, ніж у квітковому пилку. Тому перга - найбагатше природне джерело вітамінів. У ній багато магнію, заліза, кальцію, калію. На відміну від фармацевтичних препаратів калію, які погано засвоюються організмом та обпікають слизові оболонки, калій перги чудово сприймається організмом людини, бо спеціально підготований бджолами до корисної дії.

Перга підвищує імунітет, сприяє відновленню життєвих сил, помічна при колітах, хронічних запорах, проносах, гепатитах. У світі немає іншого натурального продукту, який міг би, як перга, цілковито нормалізувати травлення, ліквідувавши дисбактеріоз, який спричиняє хвороби кишкового тракту та алергію в дітей. Перга, крім того, зміцнює кістки та м’язи.

Вагітним корисно вживати пергу для підвищення імунітету та запобігання викидням і токсикозам.

Очікування малюка - один з найпрекрасніших моментів у житті практично кожної жінки. Тому в цей період потрібно, щоб організм отримував всі необхідні мікроелементи і вітаміни, щоб молода мама і малюк були сильні і здорові. Тоді вагітність буде приносити тільки приємні емоції, а це головне.

Отже, найкращими з продуктів бджільництва в період ва­гітності є: мед (дає більше сил та енергії), перга, пилок (обніжжя) (зміцнює імунітет, збагачує вітамінами та мікро­елементами), прополіс (зміцнює імунітет і є хорошою профі­лактикою запальних процесів у матері і дитини), маточне молочко (покращує гормональний фон, надає заспокійливу і загальнозміцнювальнудії, покращує роботу молочних залоз).

Перед тим, як вживати різноманітні продукти бджільництва, обов’язково проконсультуйтеся з лікарем-гінекологом.

За більш детальною інформацією звертайтесь до видання: «За здоров`ям – до бджоли» М.П. Беркита. ФОП Беркіта М.П. «Медівня», ФОП Коцюмбас О.М. Видавничий дім «Бджоляр», Львів 2014