Главная → Полезное для всех → Артеріальна гіпертензія. Лікування лікарськими рослинами і продуктами бджільництва.

Апифитопродукты

Сердечно-сосудистая система

    22.01.2017
  • Артеріальна гіпертензія. Лікування лікарськими рослинами і продуктами бджільництва.
  • 22.01.2017
  • Гіпотонія

Артеріальна гіпертензія. Лікування лікарськими рослинами і продуктами бджільництва.

Артеріальна гіпертензія

1. В емальований посуд налити по одній склянці соків столового буряка, червоної моркви, хрону і меду, додати сік 2-х лимонів і ЗО мл горілки і все ретельно упродовж ЗО хв. перемішати; суміш зберігати в закритому вигляді в темному прохолодному місці; приймати по столовій ложці за 20-30 хв. до їжі упродовж місяця (через 2 місяці курс можна повторити).

2. Одна склянка рідкого меду, склянка соку столового буряка і склянка соку червоної моркви змішати з однією склянкою соку хрону. Суміш зберігати у закритому виді в темному і прохолодному місці. Приймати по столовій ложці перед їжею три рази на день упродовж 2-3 місяців.

3. Приготувати суміш зі склянки соку столового буряка, склянки соку хрону, соку одного лимона і склянки меду; приймати по столовій ложці три рази в день перед їжею упродовж 2 місяців.

4. Одну столову ложку меду і ЗО г смальцю розчинити в склянці гарячого молока; приймати два-три рази на день.

5. Столову ложку меду розчинити в склянці гарячого молока чи чаю, приймати перед сном.

6. 100 г свіжих ягід малини (2 столові ложки сухих) чи малинового варення заварити (розчинити) у склянці кип’яченої води, через 10-15 хв. додати столову ложку меду; приймати перед сном.

7. Сік хрону і мед у співвідношенні 1:1 добре змішати; приймати ранком і ввечері по столовій ложці.

8. 100 г меду і сік одного лимона добре змішати; приймати перед сном по столовій ложці з гарячим молоком чи чаєм.

9. Мед з буряком: півсклянки натертого сирого буряка змішати

з 1/2 склянки квіткового меду. Приймати по 1-2 столовій ложці 3-5 разів на день за ЗО хвилин до їжі упродовж 3 місяців при підвищеному артеріальному тиску та безсонні.

10. Дві склянки бурякового соку, 250 г квіткового меду, один лимон, 1,5 склянки журавлиного соку та 1 склянка горілки. Приймати по одній столовій ложці 3 рази на день за годину до їжі.

11. Склянка морквяного, склянка бурякового та півсклянки журавлиного соку, півсклянки спирту і склянка меду, настояти в темному місці 3 доби і приймати 3 рази на день по столовій ложці упродовж трьох місяців і більше.

12. Сік цибулі ріпчастої: вичавити сік з 3 кг цибулі, змішати його з 500 г меду, додати 25 перегородок волоського горіха та залити 0,5 л горілки. Настояти 10 діб. Приймати по 1 столовій ложці 2-3 рази на день.

13. Склянка морквяного соку, склянка тертого хріну, склянка меду та сік 1 лимона - перемішати дерев’яною ложкою в емальованій посудині. Суміш вилити в скляну посудину, закрити та зберігати в прохолодному місці. Приймати по чайній ложці 3 рази на день за годину до їжі.

14. Настій плодів маслинки вузьколистої з медом: чверть склянки подрібнених плодів залити склянкою окропу, настояти годину, випити теплим з медом. При схильності до запорів вживання плодів маслинки не рекомендується.

15. Квітки софори японської - 10 г, трава герані лугової - 10 г, трава чистцю лісового - 10 г, трава і квітки буркуну білого -5 г. Чайну ложку суміші залити 150 мл окропу та настояти 15 хв., пити в гарячому вигляді з медом 2 рази на день до їжі і 3-й раз - на ніч після їжі.

16. Овочеві соки з медом: сік буряка, моркви, редьки та мед змішують у рівних кількостях. Приймають по 1 столовій ложці перед їжею 3 рази на день упродовж 2-3 місяців. Зберігають у прохолодному та темному місці.

17. Столову ложку сухих подрібнених пелюсток квіток календули заливають 0,5 л окропу і кип’ятять 2-3 хвилини, дають настоятися. Після охолодження розмішують з 2 столовими ложками меду. Приймають натще.

18. Суміш овочевих соків з медом: взяти по 1 склянці меду, соку буряка, моркви та хріну, вичавити сік 1 лимона і добре перемішати. По 1 столовій ложці 3 рази на день за годину до їжі або через 2-3 години після їжі. Курс лікування - 1,5-2 місяці. Зберігати в скляній банці з щільною кришкою в прохолодному місці. Можна готувати без соку буряка або замінити сік хріну на сік редьки.

19. Волоські горіхи з медом: приймати 3-4 рази на день по 100 г

товчених ядер волоських горіхів, змішаних з 60 г гречаного меду, упродовж 45 днів.

20. Журавлина з медом: пропустити журавлину через м’ясорубку, змішати з рівною кількістю меду та приймати по одній столовій ложці 3 рази на день за 15-20 хвилин до їжі.

21. Розчин меду в мінеральній воді та сік лимона: розчинити в одній склянці мінеральної води одну столову ложку бджолиного меду, додати сік половини лимона, і випити в один прийом вранці натще. Курс лікування - 2 тижні.

22. Корені шоломниці байкальської - 20 г, плоди шипшини — 15 г, трава собачої кропиви -15 г, трава сухоцвіту болотяного - 15 г, трава ниркового чаю - 15 г, трава м’яти перцевої - 10 г, квітки ромашки лікарської — 10 г. Настій готувати в співвідношенні 1:20 на кип’яченій воді, розчинити мед за смаком та приймати по 1/ 2 склянки 3 рази на день.

23. Змішати по одній склянці меду, тертої моркви, соку хріну, настояного на горілці, та сік 1 лимона. Приймати по одній столовій ложці 2-3 рази на день за годину до їжі або за 2-3 години після їжі.

24. Трава астрагалу шершистоквіткового у вигляді настою — всередину: 1-2 столові ложки трави настоюють 1-2 години в склянці окропу і приймають по 2-3 столових ложки з медом за смаком 3- 5 разів на день до їжі.

25. Листя маслини європейської або культурної у вигляді екстракту чи настою - всередину при атеросклерозі та високому тиску крові. Екстракт: 20%-ний на 40-70%-ному спирті — по 40 крапель 3-4 рази на день на 1/4 склянки теплої кип’яченої води до їжі. Настій довільно п’ють як чай з медом (за смаком) 3-5 разів за день.

За більш детальною інформацією звертайтесь до видання:147. П.Д. Плахтій, К.О. Бобкович, Е.О. Жигульова «Захворювання серцево-судинної системи. Лікування лікарськими рослинами і продуктами бджільництва» Издание 2-е, доповнене і перероблене. Кам`янець – Подильський. 2008.

Обговорити на форумі>>